top of page
Søg
  • Forfatters billedeNikolaj Holck

Skab mere vækst med video: 3 tips til din video markedsføring

Opdateret: 13. apr. 2021
Videoer har længe været populære på nettet og er i dag blevet et enormt effektivt redskab inden for online marketing. Vi oplever en konstant stigning i brugen af videoer i marketing – en eskalering, der kun vil fortsætte i 2021(som også er beskrevet i 5 trends indenfor Videomarkedsføring, som er værd at holde øje med i 2021).

Så hvis du ikke allerede er er i gang, så er der måske på tide at starte med at bruge videoer i din markedsføring, hvis du vil ses online og være med forrest i feltet.

Men det øgede brug af videoer i markedsføring gør samtidig, at forbrugeren bliver mere og mere kræsen, så hvordan får du dem til at se netop din video?

Her får du 3 simple tips til, hvordan du skaber en video, der sikrer værdi for din virksomhed.

1) Fang din målgruppe med det samme Når du producerer en video til eksempelvis annoncering på sociale medier, skal du være opmærksom på, at den skal fange dine forbrugeres interesse fra starten. Som udgangspunkt har du nemlig kun mellem et og halvandet sekund til at få deres opmærksomhed i et Facebook- eller Instagram-feed. Det betyder, at din video skal være opbygget og redigeret på en sådan måde, at den fanger deres interesse allerede ved første øjekast. Det kan du opnå ved at bruge grafiske elementer, et konkret statement fra videoen eller en scene af det færdige produkt.

Her er et konkret eksempel fra IBA Kolding´s webinar annoncering.

2) Fasthold interessen med fart og dynamik Når du har fanget din målgruppes interesse, er det vigtigt, at du formår at fastholde denne interesse. Det kan være svært, og det varierer meget fra medie til medie, hvor længe du kan forvente at holde på forbrugeren. En god tommelfingerregel er, at videoer på sociale medier såsom Facebook kan holde på forbrugerens interesse i omkring 10 sekunder. Hvorimod forbrugerens interesse for videoer på dit website kan opretholdes i op til 30-45 sekunder. Din video skal indeholde både fart og dynamik, for at du kan fange og fastholde forbrugerens interesse længst muligt. Den skal være interessant, powerful og spændende! Så hvis din video blot er af en person, der står og snakker, vil din målgruppe hurtigt falde fra, og du risikerer dermed, at du ikke kommer ud med dit budskab.

Her er et konkret eksempel fra Box budget.

3) Forstå din målgruppes adfærd Hvis du gerne vil have det bedste resultat ud af dine videoer, er det altafgørende, at du forstår din målgruppes adfærd. Det lyder altid lidt forkromet, når vi bruger ordet adfærd, men det behøver det ikke at være.

Det er altafgørende for din videos succes, at du kender og forstår din målgruppe. Derfor kan det godt betale sig, at du bruger lidt tid på at sætte dig i forbrugerens sted. For at du kan målrette din video, så den fanger netop din målgruppes interesse, er du nødt til at vide; · hvad de interesserer sig for · hvilken information de har brug for · hvor og hvornår de er online · hvor de finder inspiration

En anden måde, hvorpå du kan finde frem til dine forbrugeres interesser, er ved at split-teste dine video opslag. På den måde kan du se, hvilke der performer bedst hos netop din målgruppe. Når du har indsamlet viden omkring målgruppens interaktion med videoerne, har du nemmere ved at sikre dig, at din videomarkedsføring fanger deres interesse.


Holckers poster løbende blog-indlæg omkring relevante områder indenfor videomarkedsføring og content. Følg Holckers på linkedin, hvis du vil holdes updated: Holckers LinkedIn

42 visninger0 kommentarer

留言


bottom of page