top of page
Søg
  • Forfatters billedeNikolaj Holck

5 trends indenfor Videomarkedsføring, som er værd at holde øje med i 2021.

Efter et turbulent 2020 kan vi med længsel se frem mod 2021. Men hvis der er én ting, vi tager med os fra 2020, så er det, at video igen bliver et stærkt og vigtigt redskab i din marketingindsats. Derfor har vi hos Holckers taget et kig på, hvad der bliver relevant at fokusere på i det nye år.


Her får du vores bud på 5 trends, du med fordel kan bruge i din videomarkedsføring i 2021.

1. Styrk din synlighed i SERP med featured video-snippets


Google har gennem en årrække øget mængden af videoresultater som en del af søgninger på Google Search, og det kommer vi til at se meget mere af i 2021. Fra at fremhæve relevante YouTube-videoer i en søgning, er Google nu gået over til featured snippets. Featured snippets fremhæver de specifikke steder i en YouTube-video, som har relevans for brugerens søgning. På den måde får søgeren leveret lige præcis det, vedkommende ønsker at se eller få svar på. Denne feature er stadig under udvikling, men er gennem de sidste år blevet trinvis mere udbredt i den danske Google-algoritme. Lige nu ses det f.eks., når du søger på mobile devices.

Dette kan du udnytte ved at tekstoptimere dine YouTube-videoer og ved at inddele dem i chapters, når du uploader dem, så Google kan finde det eksakte sted i din video, der er relevant for søgeren. 2021 er altså året, hvor du i høj grad bør fokusere på optimering.


Her ses eksempel på produkt søgning i google:2. Skab mere salg med shoppable videoer


Du kender måske allerede shoppable videoer, for det er faktisk ikke noget nyt koncept. Alligevel ser vi, at der kommer flere og bedre programmer, der gør det easy peasy at gå til, og vi spår, at endnu flere kommer til at benytte sig af det i de kommende år.

Når du gør dine videoer shoppable, giver du dig selv de bedste forudsætninger for at udnytte den tid, seerne bruger på at se din video, til for eksempel at skabe mere trafik eller salg. Og endda helt uden at forstyrre modtageren med en reklame eller overlay.

Med shoppable videoer bevæger du dig væk fra den traditionelle tankegang om, at en video kun skal have én funktion. Med shoppable kan du nemlig implementere salgsfunktioner i f.eks. how-to- eller præsentationsvideoer og på den måde genere et højere salg på tværs af alt dit video-content.


Nedenfor ses eksempel på implementeret software:


3. Reels bliver måske det nye sort på Instagram


TikTok har i dén grad gjort sit indtog i 2020 og er med lynets hast blevet til en af de mest populære SoMe-platforme – især blandt de unge. Instagram så potentialet og rullede for nyligt Instagram Reels ud til en stor del af sine brugere. Reels ligner tilnærmelsesvist TikTok-formatet, dog med nogle små fravigelser, blandt andet længden af dine videoer.


På sit 10. år har Instagram fortsat vokseværk og er en af de SoMe-platforme, der appellerer til flest forskellige segmenter. Derfor kan Instagram Reels være et relevant format at holde øje med, når du skal lægge en strategi for dine videokampagner.


Nedenfor ses forskellige eksemler på Instagram Reels.


4. Mobile first – husk det!


Det er helt sikkert ikke første gang, du hører dette, men det er så vigtigt et punkt, at det tåler mange gentagelser. For du kommer ikke udenom det.


60 % af al datatrafikken fra mobile devices bruges på video-content, og det tal forventes at stige til 75 % i 2025. Derfor må og skal dit video-content tilpasses det mobile format, uanset om det drejer sig om dimensioner, opbygning eller performance. Derudover kommer vi til at se et endnu større fokus på video-ads målrettet mobile devices, da der er visse segmenter, hvor mobile ads overordnet set performer bedre end ads fremvist på laptop eller skærm.


5. Skab godt og holdbart content gennem virtuelle events


Gennem hele Coronakrisen har vi måttet omstille os og finde nye måder at afholde salgsmøder, workshops og lignende på. Her har livestream virkelig vundet frem, og mange spår, at det er et format, der er kommet for at blive.


Livestream giver os mulighed for at producere masser af værdifuldt content, som I efterfølgende kan bruge på forskellige relevante sites og platforme, i newsletters osv.


Det stigende behov for onlinemøder har medført en stor udvikling på området; både hos de udbydere, vi kender, der har tilføjet nye funktioner og optimeret de gamle, men også i antallet af nye udbydere af livestream-tjenester.


Her ses eksempel fra Peter Larsens online kaffe bingo. Videoen er en cut-down fra selv bingo eventet.


Det var Holckers 5 bud på videomarkedsføringstrends, du skal holde øje med i 2021. Måske du endda tør give dig i kast med nogle af dem?


Holckers poster løbende blog-indlæg omkring relevante områder indenfor videomarkedsføring og content. Følg Holckers på linkedin, hvis du vil holdes updated: Holckers LinkedIn
149 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page